Wanneer je onvoldoende interesse hebt voor het hier en nu PDF Afdrukken E-mail

Er kunnen verschillende redenen zijn waardoor het moeilijk is belangstelling voor het heden op te brengen. Deze bloemen hebben allen de kracht om je weer terug te brengen naar het bewuste en actieve leven.

Clematis (wilde bosrank)
Honeysuckle (kamperfoelie)
Wild Rose (hondsroos)
Olive (olijf)
White chestnut (paardenkastanje)
Mustard (herik) en
Chestnut Bud (knop van de paardenkastanje)

Clematis

is de bloem voor mensen die om welke reden dan ook het moeilijk vinden wakker in het leven te staan. Mensen die hier van nature moeite mee hebben zijn vaak de fantasievolle dromers die het moeilijk vinden hun gedachten in daden om te zetten. Het kan echter ook zijn dat je het gewoon moeilijk vindt om wakker en helder te blijven. Vaak is deze vorm van afwezigheid een minder bewuste vlucht voor moeilijke dingen. Clematis helpt je terug te keren naar de dagelijkse werkelijkheid en om je dromen en gedachten om te zetten in de realiteit.

  

Honeysuckle

is de remedie voor mensen die graag in gedachten terugkeren naar vroeger. Vaak zijn het de prettige herinneringen die hen afhouden van de hedendaagse werkelijkheid; het kunnen echter ook de minder fijne momenten zijn die je verhinderen van deze tijd iets positiefs te maken. Deze bloem verlost je van heimwee en maakt dat je de tijd van nu volop wilt accepteren en beleven.

  

Wild Rose

is de bloem van de vitaliteit. Je hebt haar vooral nodig wanneer je het gevoel hebt dat het je allemaal niet meer zoveel kan schelen. Je vindt het allemaal niet meer zo de moeite waard. Het zal jouw tijd wel duren. Dit kan betrekking hebben op alles, maar ook op een aspect van je leven. Je bent niet meer bereid of in staat er iets uitdagends van te maken, misschien omdat je al teveel teleurgesteld bent. Wild Rose helpt je door je apathie heen zodat je weer de prikkel voelt om je ergens voor in te zetten.

 
  

Olive

is de bloem van de energie. Een energie die je nodig hebt wanneer je te vermoeid bent om verder te gaan. Een vermoeidheid die niet overgaat door iets ontspannends te doen. Dit kan zijn na lang, zwaar en inspannend bezig te zijn geweest maar ook wanneer je uitgeput bent na ziekte. Olive helpt je ook bewust te worden van je grenzen maar geeft tegelijk de kracht je energiereserves weer op te bouwen.

  

White Chestnut

helpt je malende gedachten weer tot rust te brengen. Een remedie voor piekeraars van wie de aandacht zo wordt afgeleid dat ze moeite hebben zich te concentreren op de dagelijkse bezigheden. Slapen kan echter ook een probleem zijn. In sommige gevallen is er een andere oorzaak voor het piekeren en moet hier ook aandacht aan worden besteed. White Chestnut ordent en kalmeert gedachten.

 
  

Mustard

kun je gebruiken wanneer je plotseling overvallen wordt door diepe somberheid. Je  kunt geen enkele reden vinden voor de depressie die soms dagen, weken of maandenlang kan duren maar evengoed ook snel weer voorbij kan zijn. Je kunt nergens meer plezier aan beleven en bent tot geen enkel contact in staat. Alle kleur is uit je leven verdwenen en je kunt alleen maar afwachten tot het weer over is. Mustard geeft dat je ook in deze donkere dagen blijmoedigheid kunt ervaren.

  

Chestnut Bud

is de remedie van de oplettendheid. Voor mensen die geregeld in dezelfde valkuil vallen kan deze remedie helpen meer alert te worden. Je bent niet meer met je gedachten en daden ver vooruit maar je blijft met je aandacht bij de dingen waarmee je bezig bent. Je herinnert je de vroeger opgedane ervaringen als leermomenten.