Wanneer je angstig bent PDF Afdrukken E-mail

Angst is een basisemotie. In feite zou je kunnen zeggen dat elk van de 38  bloemen ingezet kan worden bij angst.
In deze groep echter worden de bloemen genoemd die je het best kunt nemen wanneer iets ook herkend en benoemd wordt als angst.  Ze helpen je vertrouwen te krijgen in de situatie of in jezelf zodat het niet meer nodig is om bang te zijn. Bloemen in deze groep zijn:

Rock Rose (zonneroosje),
Mimulus (maskerbloem),
Aspen (esp),
Cherry Plum (kerspruim) en
Red Chestnut (rode kastanje)
Zij vertegenwoordigen allen wel een heel verschillende vorm van angst.

 

Rock Rose

gebruik je in geval van paniek. Een angst die zo heftig is dat je de grond onder je weg voelt zinken en niet meer in staat bent tot helder denken, laat staan handelen. Dit kan ook helpen bij een telkens terugkomende herinnering aan paniek of de paniek bij nachtmerries

  

Mimulus

neem je wanneer je bang bent voor de gewone dagelijkse dingen die je kunnen overkomen. Of wanneer je nogal verlegen bent. Bijvoorbeeld kinderen die voor het eerst naar school gaan. Maar ook wanneer je zonder reden bang bent voor de hond van de buren. Dus een angst voor iets wat van buiten op je af komt.

  

Aspen

is voor angst van weer een andere orde. Ook wel spookangst genoemd. Je gebruikt deze remedie als je je zonder benoembare reden onveilig of bedreigd voelt. Je kunt niet goed uitleggen waarom of waarvoor je bang bent maar voelt wel een vreemde trilling in je lichaam die onrustig maakt. Soms zie je werkelijk spoken of geestverschijningen die bang maken.

  

Cherry Plum

is voor mensen die bang zijn de controle over zichzelf kwijt te raken en dingen te doen waarvan ze weten later spijt te hebben. De spanning die dit gevoel oplevert kan zo groot zijn dat je hele wezen eronder lijdt en het een obsessie wordt. Een angst voor iets binnen in jezelf. Vaak het gevolg van een tijdlang getergd zijn zonder dat je er iets tegen kon doen.

  

Red Chestnut

helpt wanneer je angstig bezorgd bent dat er iets gebeurt met degenen die je lief en dierbaar zijn. Meestal ben je dan niet bezig met jezelf maar met de veiligheid of de gezondheid van de ander.