Wanneer je overgevoelig bent PDF Afdrukken E-mail

Gevoeligheid is goed, maar overgevoeligheid maakt dat je teveel van je eigen weg afdwaalt en je eigen opdracht niet meer herkent. De onderstaande bloemen geven de verschillen aan waarmee vaak met overgevoeligheid om wordt gegaan.

Agrimony (agrimonie),
Centaury (duizendguldenkruid),
Walnut (walnoot) en
Holly (hulst)

Agrimony

is de remedie voor mensen die het moeilijk vinden om te gaan met zaken als verdriet, pijn en zorgen.  Zij kiezen dan ook vaak voor de luchtige, vrolijke kant van het leven om maar niet geconfronteerd te worden met de moeilijkheden van anderen omdat dit hen zelf zo raakt. Als je een Agrimony tekort hebt vind je het over het algemeen moeilijk om alleen te zijn omdat je dan de tijd krijgt om te voelen. Uitgaan, gezelligheid, drank, drugs, hard werken of andere verslavingen zijn mogelijkheden om aan je verdrongen zorgen te ontkomen.
Agrimony geeft je de moed om je eigen gevoelens onder ogen te zien en oprecht vrolijk te zijn.

Centaury

kun je gebruiken wanneer je het moeilijk vindt om je te onttrekken aan de wensen van anderen. Door je gevoeligheid weet je al snel wat mensen om je heen nodig hebben en je gaat er al te gemakkelijk op in. Hierdoor word je nog wel eens tot slaaf worden van anderen. Dit maakt dat je snel vermoeid kunt raken.
Centaury maakt het makkelijker om “nee” te zeggen en grenzen te stellen.

Walnut

is vooral belangrijk tijdens overgangsperiodes in je leven. Je bent dan extra gevoelig voor invloeden van buitenaf en bent sneller geneigd je te laten verleiden tot acties waar je uit jezelf niet voor gekozen zou hebben. Ook gevoelens van anderen komen soms bij je binnen.
Walnut zorgt dat je bij jezelf kunt blijven en kan je bovendien helpen om oude gedragingen en alles wat niet bij je past, gemakkelijker los te laten.

Holly

is de bloem van de universele liefde. Voor Dr. Bach was deze bloesem de belangrijkste die hij gevonden had. Wanneer je om wat voor reden niet ook niet kunt voelen dat er van je gehouden wordt voel je je diep ongelukkig, zonder dat je het goed kunt benoemen. Je voelt je hopeloos achterdochtig en jaloers en boos. Vooral op mensen van wie je denkt dat ze het beter hebben dan jij. Liefde en liefhebben maakt gelukkig en je hebt een groot verlangen naar dit soort geluk.
Holly kan je helpen voelen dat er ook van jou gehouden wordt en maakt dat je anderen hun geluk kunt gunnen.