Bach bloesems, het verhaal over jezelf PDF Afdrukken E-mail
Bach Bloesem Remedies zijn geneesmiddelen gemaakt uit bloemen en ontwikkeld door Dr. Bach, een Engelse arts geboren aan het einde van de 19e eeuw.
Dr. Bach was behalve arts ook een spiritueel mens, een ziener die zijn tijd ver vooruit was. Wat hij met zijn therapie beoogde wil ik, in de vorm van een waar gebeurd verhaal, aan je doorgeven.

Een vrouw vertelt:
"Ik zat in een heel moeilijke periode. Op mijn werk ging het slecht. Hoewel ik vreselijk mijn best deed er iets goeds van te maken, ging het steeds zwaarder. Ik had bijna voortdurend hoofdpijn. Op een avond stond ik buiten naar de sterren te kijken. Ik voelde me klein in dit onmogelijk grote heelal van zonne- en sterrestelsels en vroeg me af waar dit toch alles voor diende.
Terwijl ik zo stond te mijmeren besefte ik dat alle verbanden die zo in het groot aanwezig, ook in mijzelf, in het heel klein aanwezig zijn. Alles had een eigen plek en een eigen functie. Niets in het heelal en niets in mij hoefde meer te doen dan waarvoor het gemaakt was. Sterker nog, mocht zelfs niet meer of anders zijn dan waarvoor het gemaakt was en waarvoor het bestemd was, anders zou alles immers ontregeld worden!
Opeens werd het licht in mij. Zo was het voor mij natuurlijk ook! Ik was als mens geboren met een eigenheid en had ook een plaats binnen een functionerend geheel. Ik hoefde alleen te doen wat bij mij hoorde. Ik had bij mijn geboorte een opdracht meegekregen, een taak die bij mij paste. Door meer of anders te zijn dan ik was zou ik alleen maar storend werken....
Alles werd opeens heel betrekkelijk. Alles wat anderen van mij verwachtten had maar weinig waarde. Ik hoefde alleen maar eerlijk en helemaal mezelf te zijn, zonder nep of schijn, dat was mijn opdracht.
het was alsof er een zware last van mijn schouders viel. Ik voelde liefde, oneindig veel liefde. Ik was vrij......"